George Miller új Mad Max filmje csalódást keltett

A Furiosa: Történet a Mad Maxből című film nem érte el a várt sikert, és egy harmincéves negatív rekordot döntött meg a tengerentúli bemutatóján.

A film a Memorial Day hosszú hétvégéjén került bemutatásra az Egyesült Államokban, de a bevétel csupán 32 millió dollár lett, ami elmarad a várt 40-45 millió dollártól. Ennek ellenére a box office listán az élen végzett, megelőzve a Garfieldot. Az utóbbi hasonlóan gyenge nyitó hétvégét 1995-ben produkált Casper filmje tudott csak felmutatni.

Magyarországon sem volt jobb a helyzet, ahol a premier nem esett hosszú hétvégére. A hazai nézők száma 20 934 volt, ami jelentősen alatta marad a 2015-ben bemutatott Mad Max: A harag útja eredményének.

A HVG kritikusa szerint a Furiosa: Történet a Mad Maxből film öncélúsága nem ad többletet az eredeti történethez, és nem nyújt válaszokat a korábban felmerült kérdésekre. Az IGN elemzése szerint a gyenge siker nem csak a film minőségének tudható be, hanem annak is, hogy a bemutató időpontja egybeesett Azahriah tripla koncertjével, ami valószínűleg elterelte a potenciális nézők egy részét.