Felhagy a profi labdarúgással Futács Márkó

Bejelentette visszavonulását Futács Márkó, az U20-as világbajnoki bronzérmes labdarúgó.

A csatár nemrégiben, áprilisban több hónapos kihagyás után csatlakozott az NB II-es Budapest Honvéd csapatához, de a kispesti klub honlapja szerint az edzésterhelés hatására újra jelentkeztek a térdfájdalmai. Az előzetes orvosi vizsgálatok során úgy tűnt, készen áll a visszatérésre, azonban a fájdalmak miatt a 34 éves futballista úgy döntött, befejezi pályafutását.

Futács Márkó pályafutása során számos klubnál megfordult, többek között a német Werder Bremen és Ingolstadt, az angol Portsmouth, Leicester City és Blackpool, a török Mersin, a horvát Hajduk Split, a szlovén Olimpija Ljubljana, valamint a magyar Diósgyőr, Fehérvár FC, Zalaegerszeg és az MTK csapataiban is játszott. Magyarországon összesen 90 NB I.-es meccsen 32 gólt szerzett.

Sikerei között szerepel egy Ligakupa győzelem a Diósgyőrrel, Magyar Kupa győzelem a Fehérvárral 2019-ben, valamint horvát bajnoki cím a Hajduk Splittel, ahol a 2016-17-es szezonban gólkirályi címet is szerzett. Emellett tagja volt a 2009-ben világbajnoki bronzérmet nyerő U20-as magyar válogatottnak, és három alkalommal, 2014-ben barátságos meccseken lépett pályára a felnőtt nemzeti csapatban. Horvátországi karrierje során volt, hogy saját csapata szurkolóival is összetűzésbe került.