Tévedésből került ki a tatai fideszes polgármesterjelölt plakátja Táton

Táton találkozhatnak a helyiek Michl József, a Fidesz-KDNP tatai polgármesterjelöltjének óriásplakátjával, ami valószínűleg tévedésből került a településre, hiszen ő maga Tatát szeretné vezetni, nem pedig Tátot.

A Tatától mintegy 40 kilométerre fekvő Tát határában bukkant fel a plakát, amelyen Michl József mosolyog a választókra a "Tovább egy élhető Tatáért" szlogen kíséretében. Az Index információi szerint a plakát már három hete helytelen helyen áll. Michl József 2006 óta Tatán tevékenykedik, és legutóbb a tatai Öreg-tó partján tervezett beruházás miatt került a figyelem középpontjába.

A helyi választásokon több civil szervezet is indít jelöltet Michl Józseffel szemben, ami a tatai tiltakozásoknak is köszönhető. Táton, ahol a plakát tévedésből felkerült, 2019-ben Turi Lajos indult a Fidesz jelöltjeként polgármesternek, aki most függetlenként indul újra, és Keil István, a település alpolgármestere szerint a Fidesz nem vesz részt a helyi választási küzdelemben. Turi Lajosnak ezúttal Losonczi Dániel lesz az ellenfele, aki szintén független jelöltként indul.