Fazekas Gergő: A szerencse is mellettünk állt

Fazekas Gergő, az Orlen Wisla Plock irányítója szerint a szerencse is a csapat mellé állt, amikor megnyerték a bajnokságot és a kupát is. Xavi Sabaté vezetőedző kiváló munkát végez, és remekül építi a csapatot.

Az Orlen Wisla Plock férfi kézilabdacsapat idén a Lengyel Kupa megnyerése után a bajnokságot is elhódította. Fazekas Gergő, aki a Telekom Veszprémtől van kölcsönben, kiemelte, hogy a Plock–Kielce párharc kiemelkedően magas színvonalat képvisel a kézilabdában. A bajnoki döntő első mérkőzésén a Plock hazai pályán 22-22-es döntetlen után hétméteresekkel győzte le az Industria Kielcét, majd a visszavágón Kielcében ismét döntetlen született, a heteseket pedig 8-7-re nyerték meg.

Fazekas a döntő során kiemelkedő teljesítményt nyújtott, 12 lövésből hét gólt szerzett, így a kielcei Arkadiusz Morytóval holtversenyben a mezőny legeredményesebb játékosa lett. A rendes játékidő utolsó másodpercében egyenlített, a hetespárbajban pedig mindkét kísérlete góllá érett.

A Plock vezetőedzője, Xavi Sabaté, korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a Veszprém edzője volt. A csapat 2011 után nyerte meg ismét a bajnokságot, összességében nyolcadik alkalommal, és idén a Lengyel Kupát is elhódítva duplázni tudott.

Fazekas szerint a kupagyőzelemnél szerencséjük volt, mivel az ellenfél, a Magdeburg egy nehéz mérkőzés után utazott a döntőre, így az egy simább siker lett. A bajnoki döntőben viszont kétszer is hetesekkel nyertek, ami szerinte a szerencse mellettük állását jelzi. "Egy hetespárbaj mindig kiélezett, lutri egy kicsit. De ezúttal minket segített a sors" – fogalmazott Fazekas. Hozzátette, hogy nagyon boldogok, hogy 13 év után ismét bajnokok lehetnek, és dicsérte edzőjüket, Sabatét a remek munkáért és a csapatépítésért.

(MTI)