Ronaldo újabb történelmi rekorddal gazdagodott

Cristiano Ronaldo beírta magát a történelemkönyvekbe, miután a szaúdi labdarúgó-bajnokságban gólkirály lett, ezzel négy különböző ország bajnokságában érte el ezt a címet.

Az al-Nasszr csapatának játékosaként Ronaldo két gólt szerzett az al-Ittihad elleni mérkőzésen, amelyet csapata 4–2-re megnyert. Ezzel a teljesítménnyel 35 gólos rekordot állított fel az első szaúdi szezonjában, amivel megelőzte Abderrazak Hamdallah korábbi, 34 gólos csúcsát. Anglia, Spanyolország és Olaszország után Szaúd-Arábiában is gólkirályi címet szerzett, amire korábban még senki sem volt képes.

A Saudi Pro League 34. fordulójában már nem volt kérdéses az al-Hilal elsősége, de Ronaldo számára még volt tétje a találkozónak. Az első gólját a félidő hosszabbításában szerezte, míg a másodikat egy szöglet utáni fejesből lőtte.

A portugál támadó sikerét az al-Nasszr is megünnepelte, kiemelve, hogy ő az első labdarúgó, aki négy különböző bajnokságban nyerte el a gólkirályi címet. Ronaldo szenvedélye a játék iránt 39 évesen is lángol, és továbbra is újabb és újabb rekordokat dönt meg.

Az al-Nasszr a szezont ezüstérmesként zárta, az al-Hilal mögött, de Ronaldo egyéni sikere így is kiemelkedő teljesítménynek számít a futball világában.

(Borítókép: Cristiano Ronaldo 2024. május 27-én. Fotó: Yasser Bakhsh / Getty Images)