Cinthya Dictator bevallotta: minden képén van utómunka

Cinthya Dictator, a fotóművész elismerte, hogy a közösségi médiában megosztott képein mindig van valamilyen utómunka, és ezek a beavatkozások az önbizalmát is érintik.

A Ki vele! című műsor vendégeként beszélt arról, hogy a közösségi médiában megosztott tartalmakon gyakran alkalmaznak különböző szűrőket és utómunkákat. Cinthya elárulta, hogy ő maga is használ ilyen eszközöket, például fogfehérítő filtert, mert észrevette, hogy a természetes megjelenés helyett a tökéletesített képek váltak elvárássá. "Én ezt egyébként valahol szégyellem, és bár ne így tenném. Nem az, hogy filter, de utómunka van a képeimen" – mondta a műsorban.

A fotóművész hozzátette, hogy a valóságban senkinek sem olyan fehér a foga, mint a filterekkel elérhető, de a közösségi nyomás és a csordaszellem hatására az emberek hajlamosak követni ezt a trendet. "Volt egyébként, amin nincs rajta ez a filter, és ott írták, hogy hát undorító a fogad, igénytelen vagy" – osztotta meg tapasztalatait, amelyeket a kemény kritikák és a kinézete miatt kapott bántó kommentek is megerősítenek.

Cinthya azt is elárulta, hogy az arcára is alkalmaz bőrsimító effektet, de mértékkel, 15-25 százalék közötti értéket állítva be. "Nagyon-nagyon rosszul érint az, hogy mindig az interneten én vagyok legcsúnyább, nagyon sok kommentben köszön ez vissza, hogy mennyire ocsmány vagyok" – magyarázta, hogyan érintik őt a negatív kommentek, és hogy ezek az élmények az önbizalmát is nagyon megtépázták.

A Ki vele! műsor következő adásában a női témák kerülnek majd előtérbe, a menstruációtól a menopauzáig, tabuk nélkül.