A szegedi Tesla, amelyet egy dízelaggregátor töltött, a féligazságok szimbóluma lett

Kétségkívül ellentmondásos jelenetet örökített meg a Magyar Kerékpárosklub szegedi alszervezetének hétfői közzétett képe, ahol egy bordó Tesla Model Y-t láthatunk, amelyet egy dízelaggregátorról töltenek.

A kép kapcsán felmerült, hogy a villamos energiát termelő dízelaggregátor valójában egy rendezvény miatt kerülhetett a helyszínre, és mivel már üzemelt, így felmerült a lehetőség, hogy miért ne használhatnák elektromos autó töltésére is. Egyes vélemények szerint nem lenne ésszerű, ha valaki kifejezetten egy aggregátor miatt húzna maga után egy ilyen szerkezetet, kivéve, ha ez az egész csak egy nagyobb trollkodás része lenne.

Az eset kapcsán a Magyar Kerékpárosklub kiemelte, hogy az elektromos autók is okoznak környezetszennyezést, csak más módon, mint a hagyományos autók, és ugyanannyi helyet foglalnak el a városi térben. A kerékpáros szervezet szerint a bicikli jelenti a legjobb alternatívát, ha élhető városokat szeretnénk.

A Tesla Model Y és a mögötte álló aggregátor képe több szempontból is értelmezhető, és mindenki a saját nézőpontjának megfelelően találhatja meg benne a "saját igazságát". Legyen szó a villanyautók és a környezetvédelem viszonyáról, az élhető városokról, a kerékpáros érdekvédelemről, vagy arról a tanulságról, hogy nem minden olyan egyszerű, mint amilyennek első pillantásra tűnik.