Erős presszót ivott reggel a forint

Halvány erősödést ért el kedd reggelre a forint a főbb devizákkal szemben az előző délutáni jegyzéshez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.

Az euró jegyzése reggel hét órára 384,46 forintra csökkent 384,57 forintról, a dolláré 353,50 forintra 354,14-ről, a svájci franké pedig 387,54-re 387,73 forintról.

A hónap eleje óta a forint erősödött, 1,7 százalékkal az euró, 3,6 százalékkal a dollár és 2,8 százalékkal a svájci frank ellenében.

A múlt héten a Magyar Nemzeti Bank kamatdöntése volt a leginkább meghatározó a forint szempontjából, amikor is bő háromhavi csúcsra ért a magyar deviza az euróval szemben, a 384-es szint környékére.

A forint a múlt hét elején, a jegybanki ülést megelőzően erősödött az euróval szemben, 386 alá, a viszonylag támogató nemzetközi környezet hatására.

A héten kiemelt figyelmet kap a Moody’s hitelminősítő péntek esti értékelése Magyarországról. Szakértők szerint nem várható a hitelminősítő részéről Magyarország adósbesorolásának módosítása, azonban ha a Moody’s rontaná a legutóbb meghatározott stabil kilátást, az negatívan befolyásolhatja a forint árfolyamát.