A magyar tőzsde sztárja megint a Delta!

Ismét a befektetők kedvence lett a Delta részvénye, amely két számjegyű ralit követően most a legforgalmasabb papír a magyar tőzsdén.

A Delta Technologies részvényei iránti érdeklődés újra felfokozott, a cég árfolyama jelenleg 12 százalékos emelkedést mutat. Az év eleje óta már 121 százalékos ralit produkált a részvény, és ez a jelentős növekedés május elején kezdődött. A befektetők olyan intenzitással vásárolják a Delta papírjait, hogy a kereskedési volumen tekintetében még az OTP-t is megelőzte, így a magyar tőzde legforgalmasabb részvényéről van szó.

A Delta részvények iránti fokozott érdeklődés hátterében a vállalat sajátrészvény-vásárlási programjának kezdete áll, amelyet a befektetők nagy várakozással fogadtak. A program keretében a társaság 2024. május 21-én összesen 298 750 darab saját részvényt vásárolt, 21,83 millió forint értékben, amely a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) szükségleteinek kielégítésére irányult. A vállalat korábbi tájékoztatása szerint az MRP keretében 2024. június 15-ig összesen 6 475 000 darab saját részvény vásárlását tervezik.

Az OTP Bank is aktív a sajátrészvény-vásárlás terén, ahol május 27-én 24 000 darab saját részvényt vásároltak, 17 846 forint/darab átlagáron, összesen mintegy 428 millió forint értékben. Az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya ezzel 2 011 952 darabra nőtt, ami a saját részvény állomány 0,72 százalékát teszi ki. Az OTP árfolyama idén 13,6 százalékos pluszban van.

Címlapkép: BÉT

Fontos megjegyezni, hogy ez a cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.