A CÖF-CÖKA béketerjesztő kampánya

A Civil Összefogás Fórum és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) mobilplakát-kampányt indított, melynek célja, hogy hangsúlyozza: a civilek békét akarnak. A kampány keretében hangosbeszélővel és plakátokkal felszerelt teherautók járják majd az országot a béke üzenetének terjesztése céljából.

Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora bejelentette, hogy a kampány június 8-ig tart majd, és Budapesten is megjelenik. Heizler szerint a június 9-i döntés nem csupán az Európai Unió parlamentjének összetételéről szól, hanem arról is, hogy az EU vezetői a béke vagy a háború pártján álljanak-e.

„A civil lakosság békét akar, mindenáron. Nem engedhetjük, hogy a háborúpártiak győzedelmeskedjenek” – fogalmazott Heizler Norbert a kampány lényegéről.

A kampány során két teherautó fog közlekedni, melyek közül az egyik vidéken, a másik pedig Budapesten hirdeti majd a békét és egyéb városi problémák megoldását. A fővárosi teherautó a béke mellett többek között a városházi korrupció felszámolását, felelős városgazdálkodást, a közlekedési problémák megoldását, tiszta utcákat, gondozott zöldterületeket, a külső kerületek fejlesztését, a közbiztonság javítását, valamint a kulturális kínálat bővítését fogja szorgalmazni. Emellett a kormánnyal való együttműködést is hangsúlyozza a budapestiek érdekében, a háborúskodás helyett. A budapesti autókból Karácsony Gergely vezette fővárosi vezetés ellen is buzdítanak, példaként a kerékpárosok és az autósok szembeállítását említve, amely szerintük mintha egy „városon belüli háborút akarna az emberek között”, valamint "azt az anarchiát, ami a közterületeket jellemzi".

A vidéket járó teherautó hangszórója pedig a békére szavazásra, a bevándorlás helyett az európai gyermekvállalás támogatására, az EU szuverén nemzetek érdekszövetségévé tételére, az uniós bürokrácia hatalmának ellenőrzésére, virágzó gazdasági kapcsolatok kialakítására, erős nemzeti hadseregeken alapuló, önmagát megvédeni képes európai haderő kialakítására, a tagországok kettős mérce helyetti egyenlő elbírálására bíztat, „gender helyett családtámogatást”, uniós cenzúra helyett szólás- és véleményszabadságot szorgalmaz majd.