Négymilliárdos beruházás kezdődik Nyíregyházán

Nyíregyházán a Xanga csoport és a város önkormányzatának együttműködésével négymilliárd forint értékű termelő és logisztikai inkubátorcsarnok építése veszi kezdetét az ipari parkban, melynek alapkövét a héten helyezték el.

A Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap portfóliójába tartozó Nyia Rising Kft. által finanszírozott beruházás első ütemében egy 18 ezer négyzetméteres, modern és környezettudatos multifunkciós inkubátorcsarnok jön létre, melynek első, közel 7 ezer négyzetméteres része "shell and core" állapotban 2025 elejére készül el. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a városba betelepült és a jövőben érkező vállalatok megkezdhessék technológiai transzferüket és tevékenységüket az épületben.

A következő években a Xanga csoport tervei szerint a 15 hektáros fejlesztési területen további ütemekben több tízezer négyzetméternyi ipari és logisztikai épületkomplexum épül majd, melynek összértéke meghaladja a 10 milliárd forintot.

A projekt finanszírozását a Xanga Ventures Magántőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Nyíregyházi Iparfejlesztési Alap biztosítja, amely a város ipari fejlődését hivatott elősegíteni.