A Mosonmagyaróvári KC nem indul a Bajnokok Ligájában

A Motherson-Mosonmagyaróvári KC kézilabdacsapata bejelentette, hogy nem vesz részt a női Bajnokok Ligájában, helyette az Európa Ligára koncentrálnak.

A klubigazgató, Szász-Fejér István elmondta, hogy a csapat jelenlegi állapota és anyagi helyzete nem teszi lehetővé a Bajnokok Ligájában való szereplést, de az Európa Ligában való indulást mindenképpen tervezik. A Mosonmagyaróvári KC a magyar bajnokságban harmadik helyen végzett, és bár a DVSC a bajnokság negyedik helyezettjeként is részt vehetett a BL csoportkörében, a Mosonmagyaróvár nem kíván élni ezzel a lehetőséggel. A klubvezető szerint az Európa Liga final fourba jutás nagyobb sportérték, és anyagilag is kevésbé megterhelő számukra. A cél az, hogy a következő évben ismét a harmadik helyet érjék el.

Szász-Fejér kiemelte a klub tízéves fennállása alatt elért eredményeket, mint a bajnoki bronzérem, a Magyar Kupa négyes döntője, és az Európa Ligában elért legjobb nyolc közé jutás. A jövőre nézve a klubvezető beszámolt arról, hogy Pásztor Noémi és Szemerey Zsófi nemzetközi szinten lépnek tovább, ami a szakmai munka eredménye. A klubnál nem várható nagy játékosmozgás, két magyar fiatal és három külföldi játékos érkezik a következő szezonra.