Fucsovics Márton kiesett a Roland Garros első fordulójában

Fucsovics Márton bátor játékkal kezdett, de végül három szettben kikapott Sztefánosz Cicipásztól, a 2021-es döntőstől a francia nyílt teniszbajnokságon. Az esős idő ellenére a magyar teniszezők mérkőzéseit nem befolyásolta az időjárás.

Fucsovics Márton az első szettben még szettlabdához is jutott, de nem tudta értékesíteni, és végül Sztefánosz Cicipász jobbnak bizonyult a Roland Garros első fordulójában. A mérkőzést a Souzanne Lenglen Stadionban rendezték, ahol a magyar teniszező a program második mérkőzésén lépett pályára a görög klasszis ellen.

Fucsovics csuklósérüléssel érkezett Párizsba, de a játékán ez nem látszott. Az első fogadójátékában bréklabdához jutott, de nem tudta értékesíteni. Cicipász eleinte meglepődött Fucsovics bátor és változatos játékán, amit a közönség is nagyra értékelt. A rövidítésben a 32 éves magyar 3-0-ra vezetett, 7-6-nál saját adogatásnál szettlabdája volt, de a hálóba ütött egy könnyű tenyerest. A 25 éves görög viszont nem ingott meg, harmadik játszmalabdáját már kihasználta, és egy óra elteltével szettelőnyben volt.

A szett végén rövidítés döntött, ahol Fucsovics előnybe került, de végül Cicipász akarata érvényesült, és megnyerte a játszmát. A második szettben Cicipász hamar brékelőnybe került, Fucsovics visszaküzdötte magát, de a szett végén ismét a görög bizonyult jobbnak. Fucsovicsot megfogta, hogy elszalasztotta az esélyt, rögtön elvesztette a szerváját, de 2:3-nál bátor játékkal utolérte ellenfelét. Csakhogy a továbbiakban ismét Cicipasz kezdeményezett többet és végül 6:4-re nyert.

A harmadik szettben már nem volt kérdés, hogy ki kerül ki győztesen, Cicipász magabiztosan zárta le a mérkőzést. A világranglista kilencedik helyezettje, két brékkel 5:1-re ellépett, ahonnan már nem is volt visszaút a magyar játékos számára. Fucsovics a vereség ellenére méltó ellenfél volt, és emelt fővel hagyhatta el a pályát.

A mérkőzés alatt folyamatosan esett az eső Párizsban, ami a külső pályákon folytatódó játékot befolyásolhatja. Udvardy Panna mérkőzése is érintett lehet az időjárás miatt, de végül Anasztaszija Pavljucsenkovától kapott ki 6:3, 6:4 arányban.

Roland Garros 2024, 1. forduló

Fucsovics Márton–Sztefánosz Cicipász 6:7 (7-9), 4:6, 1:6.

A versenyen Rafael Nadal már az első fordulóban kiesett, miután Alexander Zverevtől kapott ki. A spanyol klasszis, aki a világranglistán 275. helyre csúszott vissza, 6:3, 7:6 (7-5), 6:3 arányban maradt alul a német ellen. A férfiak között Jannik Sinner és a nőknél a címvédő Iga Swiatek könnyedén jutott tovább a következő körbe.