Enzo Maresca a Chelsea új menedzserének kinevezéséhez közel

A Chelsea labdarúgócsapata Enzo Marescát szeretné kinevezni új menedzserének, és már meg is egyezett az olasz szakemberrel, állítja a jól ismert átigazolási szakértő, Fabrizio Romano.

Enzo Maresca, aki játékosként többek között a Juventus és a Sevilla csapataiban is megfordult, 2020-ban kezdte edzői pályafutását a Manchester City második csapatánál. Egy évvel a bajnoki cím megszerzése után a Parma csapatához szerződött, de ott nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és öt hónap után távoznia kellett.

A Manchester Cityhez való visszatérése után, mint Pep Guardiola egyik asszisztense, Maresca a Leicester City vezetőedzőjeként is dolgozott, ahol sikeresen visszavezette a csapatot a Premier League-be, és négyszer is megkapta a hónap legjobb menedzserének járó elismerést a Championshipben.

A 44 éves olasz edző Fabrizio Romano szerint már elfogadta a Chelsea ajánlatát, és már csak az a kérdés, hogy kettő plusz egy, vagy három évre ír alá a londoni klubnál. A Chelsea és Maresca közötti együttműködés már csak a Leicester Cityvel való megállapodástól függ, amely a kivásárlási ár megegyezését jelenti. A Chelsea által korábban költött jelentős összegek alapján ez valószínűleg nem jelent majd akadályt, és Romano információi szerint Marescát akár már a héten bemutathatják új klubjánál.