Allan Heine marad a Fradi vezetőedzője

Allan Heine továbbra is a magyar bajnok és kupagyőztes FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának vezetőedzője marad, ezt a Ferencváros hivatalosan is bejelentette.

A dán szakember, aki 44 éves, eredetileg másodedzőként csatlakozott a zöld-fehérek stábjához. Októberben azonban Martin Albertsen távozása után ő vette át a vezetőedzői posztot. Heine irányítása alatt a csapat bajnoki címet és Magyar Kupát nyert, amire a Fradi 27 éve nem volt képes.

Heine a következőket nyilatkozta: "Nagyon boldog vagyok, hogy folytathatom a munkát ennél az óriási klubnál, különösen ilyen fantasztikus idény után. A mostani évadban is az volt a célom, hogy minden nap picit jobbá váljunk, ezt szeretném elérni a következőben is. Nagyon jó játékosok csatlakoznak hozzánk, még erősebbek leszünk, és edzőként nekem is jóval több variációs lehetőségem lesz: különösen nehéz ellenfelei leszünk majd a riválisainknak. A cél egyértelmű: minden meccset meg szeretnénk nyerni."

A Ferencváros tájékoztatása szerint Heine számára a legemlékezetesebb mérkőzések közé tartozott a Győr elleni hatgólos hazai győzelem, amely alapvetően hozzájárult a bajnoki cím megszerzéséhez. Ezenkívül kiemelkedő teljesítményt nyújtott a csapat a Bajnokok Ligájában is, ahol rendkívül nehéz helyzetből sikerült eljutniuk az egyenes kieséses szakaszba. Itt a nyolc közé jutásért a francia Brest elleni győzelem jelentett bravúrt, és a dán Esbjerg elleni meccsen is csak kevés hiányzott ahhoz, hogy bejussanak az újabb négyes döntőbe.