Egymásnak adják a kilincset a világsztárok, máris megdőlt egy rekord Párizsban

Alig kezdődött el a Roland Garros, máris rekordot döntött a selejtezők hetén a Stade Roland Garros teniszkomplexum, ahol több mint 750 ezer szurkoló látogatott ki, ami korábban példátlan volt. A nagy érdeklődés oka, hogy még Rafael Nadal, Novak Djokovics, vagy Marozsán Fábián sem lépett pályára, így a legjobbak meccsei még váratnak magukra.

A francia nyílt teniszbajnokság, a Roland Garros főtáblájának küzdelmei vasárnap délelőtt kezdődnek, ez lesz a torna 123. kiírása. A világranglista-első és címvédő Djokovics pénteken még Genfben játszott, de már szombaton a Philippe Chatrier Stadionban edzett.

Rafael Nadal, aki 14-szer nyerte meg a tornát, és a salakos Grand Slam élő legendája, korábban úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg utoljára lép pályára Párizsban. Azonban a spanyol teniszező meglepő kijelentést tett, miszerint még nem döntötte el, hogy ez lesz-e az utolsó Roland Garrosa. Nadal először nem kiemeltként indul, és rögtön az első fordulóban Alexander Zverevvel, a friss római bajnokkal kell megküzdenie.

A selejtezők hetén a szurkolók rekordszámú, 750 ezer látogatása mellett hat magyar teniszező is megpróbálkozott a főtáblára jutással, de egyikük sem nyert három mérkőzést. A visszalépéseknek köszönhetően azonban Gálfi Dalma és Udvardy Panna mégis bekerült a 128-as mezőnybe.

A férfiaknál Fucsovics Márton és Marozsán Fábián alanyi jogon szerepelnek az egyéni főtáblán. Fucsovics a világranglistán kilencedik Sztefánosz Cicipásszal, Marozsán pedig selejtezőből érkező riválissal kezd, ha nyer, akkor Grigor Drimitrov következhet.

Fucsovics, aki csuklósérüléssel bajlódik, több órát edz naponta, és a világranglistán második Jannik Sinnerrel is készült, aki jó barátja és tanácsokat adott neki Cicipász legyőzéséhez.

Marozsán Fábián először szerepel a Roland Garros főtábláján, és bár a salakos mérkőzések nem hozták az elvárt eredményeket, bízik a javulásban és abban, hogy legyőzheti első körös ellenfelét, Mikhail Kukuskhint.

Fucsovics hétfőn lép pályára Cicipásszal, Marozsán vasárnap játszik, éppen Gálfi Dalma után, aki a 32. kiemelt Siniakova ellen fog játszani. Udvardy Panna a 20. kiemelt Pavjucsenkova ellen lép majd pályára hétfőn.

A Roland Garros főtáblás küzdelmei vasárnap délelőtt kezdődnek, és június 10-én zárulnak a férfi egyes döntőjével. Nadal szerint a jövője még bizonytalan, de élvezi a teniszt és a családjával való utazást, és nem akarja teljesen bezárni az ajtót a visszatérés előtt. Az őszinte spanyol hozzátette, hogy a személyes érzései a fontosak, és ezek egyre jobbak, így motiváltan és reménykedve várja a következő mérkőzéseit.

Kövesse az Indexen a Roland Garros legfontosabb híreit, eseményeit, a magyar játékosok mérkőzéseit! Mi az első naptól kezdve helyszíni riportokkal, videókkal jelentkezünk Párizsból. A főtáblás küzdelmek vasárnap délelőtt kezdődnek. A francia nyílt teniszbajnokság június 10-én fejeződik be a férfi egyes döntőjével.

(Borítókép: Getty Images)