Luka Doncic varázslatos triplájával győzött a Dallas

A Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Doncic, aki lassú és sérülésekkel küzd, mégis megalázta a világ legjobb védőit a Minnesota Timberwolves elleni NBA-konferenciadöntő második meccsén. A Mavericks 109-108-ra győzött, és ezzel 2:0-ra vezet a négy győzelemig tartó párharcban.

A meccs hajrájában, mindössze 12,1 másodperccel a vége előtt, a Timberwolves még vezetett, de Jason Kidd, a Dallas edzője időt kért, és felvázolta az utolsó támadást. Doncic a labdát kapva Rudy Gobert-tel, az idény legjobb védekező játékosával szemben, egy gyors visszalépővel, majd egy 8 méterről elengedett hármasával döntötte el a meccset. A szlovén játékos trash talk-ot is intézett Gobert felé, aki korábban durván szabálytalankodott vele szemben.

A Dallas ezzel a győzelemmel folytatta menetelését a rájátszásban, miután az első körben a Los Angeles Clipperst, majd az Oklahoma City Thundert is kiejtette. A második negyedben még 18 ponttal vezetett a Minnesota, de a Mavericks, Doncic és Kyrie Irving vezetésével, fordítani tudott. Mark Cuban, a klub tulajdonosa és Kidd is féktelen örömmel ünnepelte a győzelmet.

A Timberwolves csapatából Naz Reid, az év legjobb hatodik embere nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A meccs végén azonban ő sem tudta megmenteni a csapatát, és a Dallas két triplával, Irving és Doncic révén fordított az utolsó percekben. Doncic ezzel az idei playoff során ötödik tripla-dupláját érte el.

A döntő második mérkőzésén a Dallas Mavericks 109-108-ra legyőzte a Minnesota Timberwolves csapatát. A legjobb dobók között Reid 23, Edwards 21, Conley 18, Gobert 16 ponttal és 10 lepattanóval, valamint Towns 15 ponttal szerepeltek, míg a Dallas oldalán Doncic 32 pontot, 10 lepattanót és 13 asszisztot ért el, Irving 20, Gafford 16, Lively 14, Washington pedig 10 pontot szerzett. Az állás jelenleg 2:0 a Dallas javára a sorozatban.

(Borítókép: Luka Doncic 2024. május 24-én. Fotó: David Berding / Getty Images)