Azahriah hétvégi triplázása a Puskás Arénában

Pénteken kezdetét vette Azahriah egész hétvégés koncertsorozata a Puskás Arénában, amelyet a 22 éves énekes és rajongói is történelmi eseményként éltek meg, bár a közönség bevonódása elmaradt az elvárásoktól.

A koncertre érkezők hosszú sorában némi zavar keletkezett a bejutásnál, de a helyzet hamar rendeződött, és a biztonságiak gördülékenyen intézték a beléptetést, ellentétben a Krúbi koncertjén történtekkel. A jegyvásárlás és a Tisza cipővel közös kollaboráció megjelenése is hasonlóan zökkenőmentesen zajlott. A Stefánia úton már korán látható volt a tömeg, amely sokféle korosztályt képviselt, jelezve, hogy Azahriah nem csak a Z generáció számára jelent élményt. A rajongók már reggel hatkor sorakoztak, mint minden Azahriah-eseményen. Az énekes május 25-i koncertjére a jegyek gyorsan elfogytak, így további két napot is meghirdettek. Azahriah aktív időszakot zárt a koncert előtt, új lemezt adott ki, kollaborált, tüntetésen szólalt fel, díjat kapott, ruhakollekciót dobott piacra, filmelőzetes jelent meg róla, és podcastben is szerepelt.

A koncerten magas árak mellett is kapós volt a merchandise, a rajongók szívesen vásároltak Azahriah-branded termékeket. Desh, Azahriah barátja és alkotótársa melegített be, de a közönség nem igazán élt át a warmupot. Azahriah koncertje előtt a feszültség érezhető volt a sorban állók között, akik az italokért vártak, miközben a show kezdete bármikor elkezdődhetett. Az énekes hirtelen jelent meg a színpadon, és az Introvertált dalával kezdte a koncertet, amelyet egy petárdahang zárt. Azahriah korábban már megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát is, de a Puskás Arénában nyújtott látvány még monumentálisabb volt. A koncerten hiányoztak az előző fellépés kreatív elemei, helyettük a zene és a látvány dominált. Azahriah higgadtan szólította meg a közönséget, és bár politikai megnyilvánulásokra nem került sor, a koncert elején slágerekkel indított. Az énekes több hangszeren is játszott, és a színpadi jelenléte magabiztos volt. Azahriah élőben is változatos karaktereket mutatott be, ami a közönség körében is sikert aratott.

A koncert vizuális elemei lenyűgözőek voltak, többek között 8 bites effektekkel, mesterséges intelligenciával animált karakterekkel és 3D animációkkal. A színpadi kellékek között volt egy különleges mikrofonállvány és Azahriah rendetlen asztalkája is. A live band hozzáadott az élményhez, és a hangosítás is kiváló volt. A zenészek arcán fekete kosszal jelentek meg, és a koncerten törzsi ritmusokra táncosok is szerepeltek. Desh ismét feljött a színpadra a fináléhoz, és a Habibi dalukkal, valamint a Pulluppal megmozgatták a közönséget. Azonban a koncertet a közönség energiahiánya árnyékolta be, sokan passzívan ültek a lelátón, mintha csak filmet néznének. A visszatapsnál sem volt nagy lelkesedés, és a koncert végén a rajongás jelei kevésbé voltak láthatóak. Azahriah-nak kevesebb aktív rajongója volt, mint amennyi ember eljött a koncertre.