Egy ukrán farmer bátorsága a harcok közepette

Az ukrán közösségi médiában nagy feltűnést keltett egy videó, amelyen ukrán katonák egy orosz tank közeledtére riadnak fel, ám a helyzet váratlan fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy csak egy helyi farmer öntözi a földjét.

Az eset a harkivi front közelében történt, ahol ukrán katonák teljes harci felszerelésben készültek egy orosz támadás elhárítására egy bokorban rejtőzve. A motorhang hallatán azt hitték, egy ellenséges harckocsi közeledik feléjük, de a valóságban egy mezőgazdász érkezett, hogy meglocsolja és lepermetezze a földjét.

A felvételt készítő katona nevetéssel küzdve jegyezte meg, hogy a farmer "halhatatlan", hiszen az orosz drónok a feje fölött röpködnek, ő mégis nyugodtan végzi a munkáját.

A videó különösen azért érdekes, mert a harkivi front közelében készült, az orosz drónok hatótávolságán belül, ami azt jelenti, hogy az ukrán mezőgazdász gyakorlatilag az életét kockáztatja azzal, hogy kimegy a földjére dolgozni. A felvételt sokan inspirálónak találták, a farmert pedig bátornak, merésznek és kőkeménynek nevezik.