Udvardy Panna és Gálfi Dalma is a Roland Garros főtábláján

Udvardy Panna és Gálfi Dalma is a Roland Garros főtáblájára került, mindketten szerencsés vesztesként folytathatják a tornát, annak ellenére, hogy a selejtező harmadik fordulójában vereséget szenvedtek.

Udvardy Panna, aki a világranglistán 132. helyen áll, a Roland Garros selejtezőjének harmadik körében találkozott a szlovák Rebecca Sramkovával, aki a 89. helyen tanyázik a ranglistán. Az első szettben Udvardy előnybe került, de ellenfele fordítani tudott, és végül megnyerte a játszmát. A második szettben Udvardy egyenlített, de a döntő szettben Sramkova jobbnak bizonyult, így a magyar játékosnak nem sikerült bejutnia a főtáblára. A mérkőzés során Udvardy Panna megmutatta a küzdőszellemét, hiszen a döntő szettben még meccslabdát is hárított, de a rövidítésben már nem tudott érvényesülni. A találkozó végül 2 óra 44 percig tartott.

Gálfi Dalma a német Jule Niemeier ellen kapott ki 6:4, 6:1 arányban. Ennek ellenére mindkét magyar játékos szerencsés vesztesként bekerült a főtáblára, miután a további selejtezős mérkőzések és a főtáblán szereplő játékosok közül többen visszaléptek.

A Magyar Tenisz Szövetség híradása szerint Gálfi a 32. helyen kiemelt Katerina Siniakova ellen lép pályára, míg Udvardyt a 20. kiemelt orosz Anasztaszija Pavljusenkova várja.

A férfiaknál Fucsovics Márton a kilencedik kiemelt Sztefánosz Cicipásszal mérkőzik majd, aki ATP-világbajnok és 2021-ben párizsi döntős volt. Marozsán Fábián, aki az első számú magyar férfi teniszező, a selejtezőből érkező Mikhail Kukuskin ellen kezdi meg a tornát.

Roland Garros 2024, női selejtező, 3. forduló eredménye:

  • Udvardy Panna–Rebecca Sramkova 5:7, 6:3, 6:7.
  • Gálfi Dalma–Jule Niemeier 4:6, 1:6.