Fradi-vezér: Nem volt elegáns Sztankovics távozása

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint nem volt elegáns Dejan Sztankovics vezetőedző távozása a Ferencvárostól, ami a Pakssal szemben elveszített Magyar Kupa-döntő után, az Újpest elleni derbi előtt történt.

Orosz Pál az M1-nek nyilatkozva elmondta, hogy a távozás módja és időzítése nem volt megfelelő, és hogy hosszú távú terveik voltak a szerb edzővel, de "az élet közbeszólt". A vezérigazgató szerint a csapat szép szezont futott, nemzetközi és magyar szinten is, és bár a Magyar Kupát nem sikerült megnyerniük, ami "egy fájdalmas pontja az idénynek", a bajnoki címet sikerült elhódítaniuk.

Az új edző keresésével kapcsolatban Orosz kiemelte, hogy több jelölt is van, de konkrét neveket nem említett. Az új edzőnek nemzetközi tapasztalattal kell rendelkeznie, ezért Máté Csaba, aki az idény közben ideiglenesen vette át a csapat irányítását, nem lesz a jelöltek között.

Orosz Pál hozzátette, hogy Sztankovics olyan ajánlatot kapott, amely financiálisan kedvezőbb volt számára, mint amit a Ferencvárosnál kereshetett volna. Megjegyezte, hogy ha a csapat elérné a Bajnokok Ligája csoportkörét, akkor nem biztos, hogy anyagilag jobban járna az új állomáshelyén.

A hvg.hu információi szerint Sztankovics 80 millió forintos, azaz körülbelül 200 ezer eurós kivásárlási összeget fizetett, hogy távozhasson a Ferencvárostól, és ezt az összeget nem a Szpartak Moszkva, hanem saját maga állta. Az orosz sajtóhírek szerint ez csak formalitás lehet, mivel a Szpartak Moszkva hamarosan vissza is fizetheti neki új kontraktusán keresztül. A Fradi-tábor nehezményezte a vezetőedző hirtelen távozását, és az Újpest elleni meccsen félreérthetetlen üzenetet küldtek a bajnoki címet elérő szerb szakvezetőnek.

Orosz Pál kitért arra, hogy céljaikat elérték, kivéve a Magyar Kupát, „ami egy fájdalmas pontja az idénynek”. Büszkék a sorozatban hatodik bajnoki címre, ami még nem volt a klub történetében, és a következő szezonban is a hetedik bajnoki cím megszerzésére, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörének elérésére törekszenek.