Jeremy Corbyn függetlenként indul a Munkáspárt ellen

Jeremy Corbyn, a Munkáspárt korábbi vezetője megerősítette, hogy független jelöltként indul a közelgő parlamenti választásokon, szemben volt pártjával, amelyet korábban 2015 és 2020 között vezetett. Corbyn, aki 1983 óta képviseli az Islington North körzetet, továbbra is ebben a körzetben szeretne győzelmet aratni.

A politikus, aki magát szocialistaként írja le, a helyi újságnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az egyenlőség, a demokrácia és a béke hangjaként kíván megjelenni a politikai színtéren. Corbyn tagságát a Munkáspárt parlamenti frakciójában 2020-ban felfüggesztették, miután a párton belüli antiszemitizmus problémáját érintő jelentésre reagálva kijelentette, hogy ellenfelei túlozták a helyzet súlyosságát.

A Munkáspárt szabályai szerint a párt jelöltjei elleni indulás azonnali kizárást von maga után, így Corbyn már nem tekinthető a párt tagjának. A jelenlegi munkáspárti vezető, Keir Starmer politikáját bíráló Corbyn választási ígéretei között szerepel a lakbérek szabályozása, az energia- és vízszolgáltatás államosítása, a gyermekjuttatások korlátozásának megszüntetése, egy zöld megállapodás, valamint egy etikus külpolitika, amely a békén és az emberi jogokon alapul.

Az Egyesült Királyságban a választásokat a tervezettnél korábban, július 4-én rendezik meg, miután Rishi Sunak konzervatív miniszterelnök bejelentette a választások időpontját.