Elek Gábor: Ilyen végkifejletről álmodni nem mertem volna

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria korábbi vezetőedzője és az Esztergomi Vitézek szakmai igazgatója, az élvonalba jutás után osztotta meg érzéseit. Kijelentette, hogy ilyen sikerre még álmodni sem mert volna, és az idei szezont pályafutása egyik legkülönlegesebb időszakaként értékeli.

A sajtóközlemény szerint az Esztergomi Vitézek csapata szenzációs idényt zárt, fantasztikus végkifejlettel. Elek Gábor és Karvalics Tamás vezetésével a csapat, amely eredetileg az NB II-ben kezdte volna a szezont, az adminisztratív döntések értelmében az NB I/B-be került, ahonnan sikerült az élvonalba, az NB I-be küzdeniük magukat.

Az esztergomi női kézilabdázók 29 másodosztályú mérkőzésből 25-öt nyertek meg, és csak négyet veszítettek el. A legkevesebb gólt kapták a 16 csapatos ligában, és az utolsó előtti fordulóban Orosházán aratott győzelmükkel matematikailag is biztosították a második helyüket, ami az NB I-ben való szereplést jelenti az ősztől.

Elek Gábor büszkeségét fejezte ki a csapat teljesítménye kapcsán, kiemelve, hogy ez a siker az egész régióé, a városé, az önkormányzaté, a szurkolóké és a vezetőké is. Háláját fejezte ki mindenkinek, akik lehetővé tették, hogy ilyen alkotó közegben dolgozhassanak.

A szakember, aki a magyar női válogatottat is irányította a 2021-es tokiói olimpián, és a Ferencvárossal számos sikert ért el, elmondta, hogy az idény hosszú volt, és a végére egyre több sérüléssel kellett megküzdeniük.

Elek Gábor több felemelő pillanatot is megemlített az elmúlt hónapokból, mint például az első telt házas meccsüket, a Magyar Kupa-menetelést, és az orosházi mérkőzést, ahol a csapat a második félidőben a lehetetlenség határát súrolva is győzni tudott. Kiemelte, hogy a csapat szíve volt a legcsodálatraméltóbb az egész idény során, és számára ez az idény egy új ismerkedés volt az alacsonyabb osztályokkal, amelynek végkifejletéről álmodni sem mert volna.

Az Esztergomi Vitézek a szezont május 25-én, délután 16 órakor a Gárdony-Pázmánd NKK elleni hazai mérkőzéssel zárja.