A forint erősödése folytatódik

Erősödéssel zárt a magyar fizetőeszköz pénteken, az euró, a dollár és a svájci frank ellenében is értéknyereséget könyvelhetett el.

A pénteki nap során a forint árfolyama jelentős erősödést mutatott a főbb devizákkal szemben. Az euró árfolyama estére 384,16 forintra csökkent a reggeli 386,41 forintról, míg a dollár 354,06 forintra mérséklődött a nap eleji 357,48 forintról. A svájci frankkal szembeni árfolyam is kedvezően alakult, 390,57 forintról 387,27 forintra süllyedt.

A heti összehasonlításban a forint árfolyama szintén pozitív képet mutat. Péntek délutánra a magyar fizetőeszköz 0,8 százalékkal erősödött az euróval, 0,6 százalékkal a dollárral és 1,1 százalékkal a svájci frankkal szemben a hét elejéhez képest.

Az elmúlt hónapok tendenciáját tekintve a forint május óta folyamatosan erősödik a főbb devizákhoz képest. Az euróval szemben 1,8 százalékos, a dollárral szemben 3,5 százalékos, míg a svájci frankkal szemben 2,9 százalékos erősödést ért el.

Az év eleji állapotokhoz viszonyítva azonban vegyes a kép. Az euróval szemben 0,2 százalékkal gyengébb a forint, a dollárral szemben 1,9 százalékkal áll rosszabbul, de a svájci frankkal szemben jelentős, 6,1 százalékos erősödést mutat.