30 millió forintos bírság a függönyök mögött rejtőző csempészáruért

Egy bolgár furgon sofőrje 8770 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 20 liter ismeretlen eredetű alkoholt szállított illegálisan, amiért akár 30 millió forintos bírságot is kaphat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Bács-Kiskun megyében bukkantak rá a jelentős mennyiségű adózatlan árura. A bolgár sofőr túlzott segítőkészsége és sápadtsága váltotta ki a pénzügyőrök gyanúját, amikor az M43-as autópálya mellett ellenőrizték a járművet, amelynek fuvarokmányai szerint függönyöket szállított.

Az ellenőrzés során a 52 éves sofőr viselkedése hirtelen megváltozott, amikor a pénzügyőrök a furgon oldalfalait kopogtatni kezdtek. A járműben különféle márkájú cigarettákat és alkoholtermékeket találtak, amelyeket a sofőr a függönyös dobozok közé rejtett el.

A lefoglalt áruk értéke csaknem húszmillió forintot tett ki. A sofőr, aki elmondása szerint maga rejtette el a Hollandiába szánt csempészárukat, a pénzügyi nyomozók kíséretében hagyhatta el a helyszínt. A NAV pénzügyőrei jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt is eljárást indítottak.