Súlyos munkabaleset történt egy Fejér megyei textilüzemben

Egy munkás súlyos sérüléseket szenvedett egy Fejér megyei textilgyárban, kollégái véradással segítik.

Sárszentmihályon, egy textil-alapanyagokat gyártó üzemben történt baleset során egy 58 éves gépkezelő munkás súlyosan megsérült. Az eset a Fejér megyei településen történt, ahol az érintett egyedül dolgozott egy gépszerkezet mellett az üzemcsarnokban.

A baleset kedden, röviddel a hajnali 6 órás munkakezdés után történt, és a Masterplast sárszentmihályi telephelyén esett meg. A sérültet a mentők a pesti Honvédkórházba szállították, ahol többórás, sikeres műtétet hajtottak végre rajta.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, mivel a baleset helyszínét nem rögzítette kamera, és nem lehet tudni, hogy műszaki hiba vagy emberi mulasztás áll-e a háttérben.

Az RTL Híradó információi szerint a balesetet szenvedett háromgyerekes családapa jelenleg kritikus, de stabil állapotban van. A munkatársak véradással igyekeznek segíteni a bajba jutott kollégájukon.

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított nyomozást a balesettel kapcsolatban. A cég vezérigazgatója, Tibor Dávid megerősítette, hogy a sérültet súlyos állapotban szállították a Honvéd kórházba, és jelenleg is vizsgálják a baleset pontos körülményeit. A cégnél belső vizsgálat indult, de egyelőre nem tudni, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozta-e a balesetet. Ennek ellenére az üzemben a történtek után tovább erősítik a biztonsági feltételeket.

A megsérült munkás két éve dolgozik a cégnél, a munkatársai tapasztalt, lojális és megbízható szakembernek tartják. Felépüléséért most felesége és három gyermeke mellett kollégái is szorítanak, az eset a teljes munkahelyi közösséget sokkolta.