Rotterdam sebességhatárait csökkentik

Rotterdam önkormányzata döntött arról, hogy a város forgalmas részein jelentősen csökkentik a megengedett sebességhatárt.

A NL Times beszámolója szerint a változás 115 útszakaszt érint, ahol a korábbi 50 kilométer/órás sebességhatárt 30 kilométer/órára mérséklik. Az érintett területek olyan helyeken találhatók, ahol nagy a lakossági sűrűség, és számos üzlet, étterem, kávézó, valamint bár található.

Az önkormányzat hangsúlyozta, hogy a közlekedésbiztonság javítása érdekében szükségesek ezek az intézkedések. Külön kiemelték a West-Kruiskade, a Mathenesserlaan és a Hofplein bizonyos részeit, mint a változtatásokra leginkább szoruló helyszíneket.

A közlekedési balesetek számának növekedése is indokolja az intézkedést; tavaly 1446 ember szenvedett balesetet Rotterdam utcáin, ami jelentős emelkedés az előző évhez képest. A legtöbb baleset azokon az utakon történt, ahol a sebességhatár 50 kilométer/óra volt.

Az új sebességkorlátozások bevezetését egyértelmű jelzésekkel, új táblákkal, útburkolati jelekkel és fekvőrendőrök telepítésével fogják támogatni. Ezek az intézkedések várhatóan a következő év harmadik negyedévében lépnek életbe.

Megjegyzendő, hogy hasonló lépéseket Amszterdamban már korábban bejelentettek.