Mexikói kampányrendezvény tragédiája

Mexikóban összeomlott egy kampányrendezvény színpada, a baleset következtében kilenc ember, köztük egy gyermek életét vesztette és mintegy ötvenen megsérültek.

A Polgári Mozgalom párt egyik rendezvényén történt szerencsétlenség során a színpad váratlanul összedőlt San Pedro Garza García városában, Nuevo León államban. Az első hivatalos jelentések szerint négy halálos áldozatot és tizenöt sérültet regisztráltak, azonban a frissített adatok szerint már kilenc halottról, köztük egy gyermekről és mintegy ötven sebesültről van tudomásunk.

A párt elnökjelöltje, a 38 éves Jorge Alvarez Máynez, aki maga is jelen volt a rendezvényen, sértetlen maradt. Egy felvétel szerint az óriáskivetítő mozgása után a színpad összeomlott, és a résztvevők menekültek. Alvarez közösségi médián keresztül adott tájékoztatást a történtekről, és bár őt egy helyi kórházba szállították, állapotáról azt közölte, hogy "jól van" és gyorsan kiengedték. Ugyanakkor hozzátette, hogy csapata több tagja is megsérült a balesetben.

Az elnök, Andrés Manuel López Obrador, megerősítette, hogy a tragédia kilenc halálos áldozattal járt, és egy erős széllökés okozta a szerkezet összeomlását. San Pedro Garza García polgármestere, Miguel Treviño arról számolt be, hogy több ember rekedt a törmelék alatt, és egyelőre nincs hír arról, hogy mindenkit sikerült-e már kimenteni. A közösségi médiában megjelent videók mutatják a színpad összeomlásának pillanatát.

Samuel Garcia, az állam kormányzója közölte, hogy a balesetben nyolc felnőtt és egy gyermek vesztette életét, a sérültek közül pedig hárman műtétre szorultak. A település polgármestere, Miguel Trevino a közösségi médiában arról is beszámolt, hogy a jelentések szerint három ember a törmelékek alá szorult, és a helyszínen a mentőszolgálat, valamint a polgári védelem látta el a sérülteket.

Jorge Álvarez Máynez a centrista Polgári Mozgalom párt 38 éves jelöltje, jelenleg a harmadik helyen áll az országos felmérésekben a kormányzó Morena pártot képviselő Claudia Sheinbaum és az ellenzéki koalíciót képviselő Xóchitl Gálvez mögött.