Jávorszarvas okozott pánikot egy krakkói gimnáziumban

Egy jávorszarvas váratlan látogatást tett egy krakkói gimnáziumban, amikor az ablakon keresztül ugrott be az épületbe, melynek következtében az ott tartózkodó ötven személy menekülésre kényszerült.

A délkelet-lengyelországi Krakkó belvárosában, a Visztula partján fekvő gimnázium diákjai és tanárai váratlan esemény tanúi lettek, amikor egy jávorszarvas az ablakon át beugrott az osztályterembe. Az incidens során az épületből ötvenen hagyták el az épületet, hogy biztonságos helyre meneküljenek.

A történtek következtében egy 40 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, fején és kezén keletkezett sebekkel, akit a helyszínre érkező mentők kórházba szállítottak. Sajnos az állatot már nem sikerült megmenteni, mivel ő is megsérült a törött üvegtől.

A helyszínre érkezett tűzoltók, rendőrök és állatorvosok is, hogy kezeljék a helyzetet. Az onet.pl hírportál információi szerint az állat valószínűleg a városhoz közeli Niepolomicei erdőből tévedhetett be Krakkóba.

A TVN24 lengyel kereskedelmi hírtelevízió beszámolója szerint Lengyelországban több mint tízezer jávorszarvas él, főként az ország keleti részén található nemzeti parkokban és a Varsóhoz közeli Kampinosi őserdőben, de a dél-lengyelországi régiókban is előfordulnak.