Vitézy Dávid 24 óra alatt bejárta a 23 budapesti kerületet

Vitézy Dávid, a főpolgármester-jelölt, 24 óra alatt mind a 23 budapesti kerületet bejárta tömegközlekedési eszközökkel, kivéve egy helyszínt, ahol taxit használt. A kampánytúra során a korábbi BKK igazgató és közlekedési államtitkár a város közlekedési problémáira hívta fel a figyelmet.

A nagy budapesti kampánytúra hajnalban, 5 óra 15 perckor kezdődött a külső Ferencvárosban, az Ecseri úton, ahol Vitézy a köztisztaság fontosságát hangsúlyozta, és ígéretet tett szelektív hulladékgyűjtők elhelyezésére az utcákon. Az Illatos úti ebrendészeti telep bejárata előtt állatvédő szervezetekkel találkozott, és szóba került egy európai szintű állatmenhely szükségessége. Vitézy, aki maga is négy mentett macskát nevel, azonban nem léphetett be az ebrendészeti telepre, mivel a városháza egy rendeletre hivatkozva kitiltotta onnan kampányolási okokból.

Kőbánya-Kispest határán, a Kökinél Vitézy a közlekedési csomópont állapotát kritizálta, és a BKV-t, valamint a MÁV-t is felelősségre vonta a helyzetért. A XVIII. kerületi Havanna lakótelepnél a lajosmizsei vasútvonal és a villamospálya kereszteződését említette példaként a fejlesztések elmaradására. A ráckevei HÉV-et pedig kényelmetlennek és lassúnak nevezte, és megígérte, hogy megválasztása esetén akadálymentessé teszi a HÉV-et és új villamosokat vásárol Budapest számára.

Vitézy a Blikknek elmondta, hogy szinte mindig tömegközlekedéssel utazik, és csak kényszerűségből ül autóba. Az elektromos rollerektől tartózkodik, mivel nem tartja biztonságosnak a használatukat a budapesti utakon. A vízi közlekedéssel azonban nincs problémája, Soroksárról Csepel-szigetre egy mini komppal utazott át. A kikötőben megjegyezte, hogy ez lehet Budapest legszebb része, de a közösségi közlekedés hiánya miatt taxiba szállt, hogy Budafokra eljusson. A főpolgármester-jelölt ígéretet tett arra, hogy gyors buszjáratokat indít a külső kerületek között, ha megválasztják.

A kampánytúra során Vitézy összesen 9 különböző busszal és 6 villamossal utazott, hogy bejárja a főváros 23 kerületét.