Dokumentumfilm forgatása közben lőttek le egy fotóst Etiópiában

Spanyol fotóst lőttek le Etiópiában, miközben egy népszerű chilei műsor két műsorvezetőjével dolgozott egy dokumentumfilm forgatásán, amikor a támadók tüzet nyitottak a stáb tagjaira.

A tragédia során Toni Espadas katalán fotóst és idegenvezetőt érte a halálos lövés, aki a Mursi törzs életét bemutató dokumentumfilm forgatásán vett részt. A támadást nem a törzs tagjai követték el, és a stáb többi tagja sértetlenül megúszta az esetet. A Canal 13 chilei tévécsatorna mély sajnálatát fejezte ki Espadas halála miatt, és támogatásukról biztosították a családját. A produkciós cég, az MkZeta is megerősítette, hogy a stáb minden tagja jó egészségben van, és a chilei külügyminisztérium intézkedéseket tesz a csapat mielőbbi hazaszállítására.

Toni Espadas, aki 1969-ben született Barcelonában, egy tapasztalt utazási és fotózási szakértő volt, aki 2010-ben nyitotta meg első utazási irodáját Etiópiában. Az irodát később több afrikai országra is kiterjesztette, és számos újságírónak és produkciós cégnek nyújtott tanácsokat, valamint dokumentumfilmek és televíziós műsorok készítésében működött közre fixerként. Espadas gyakran osztott meg képeket afrikai utazásairól az Instagram-oldalán is.

A chilei műsor, amelynek forgatásán a tragédia történt, Francisco „Pancho” Saavedra és Jorge Zabaleta vezetésével új és távoli kultúrákat fedezett fel, és a célja az egzotikus tájak bemutatása és kalandok megélése volt.