Rákay Philip büszkén számolt be filmje sikeréről

A példátlan gyűlöletcunami ellenére, két hónap alatt 200 ezer néző látta a "Most vagy soha!" című filmet a Kárpát-medencében – osztotta meg Rákay Philip a Facebookon. A film producere szerint ez hatalmas siker, és köszönetet mondott a közönség szeretetéért és bizalmáért, valamint annak, hogy sokan nem hagyták magukat lebeszélni a filmről.

Rákay szerint a film 7 milliárd forintos költségvetésével és az elképesztő ellenszéllel kellett megküzdenie, amit a megmondóemberek és a sajtó jelentős része okozott, akik a legaljasabb eszközöket is bevetve próbálták elriasztani az érdeklődőket.

A hivatalos adatok alapján Magyarországon 160 ezer, a határainkon túl pedig több mint 40 ezer néző váltott jegyet a filmre az elmúlt két hónapban. Ezzel a "Most vagy soha!" a Covid utáni időszakban készült 63 magyar film közül a második legnézettebb lett, és 2024-ben eddig az ötödik legnézettebb mozifilm Magyarországon, amerikai közönségfilmekkel is versenyezve.

Rákay párhuzamba állította filmje sikerét olyan nagy költségvetésű amerikai szuperprodukciókkal, mint "A kaszkadőr" vagy a "Godzilla", amelyeket kevesebben láttak, mint a Petőfi-filmet. Azonban nem tért ki arra, hogy ezekre a filmekre nem vezényeltek ki iskolásokat, és nem említette, hogy a "Most vagy soha!" 160 ezer magyarországi nézőjével nem tudja beérni a kisebb támogatással készült "Semmelweis" vagy az előző évtized legnépszerűbb magyar mozifilmjét, a "Kincsem"et.