Pénteken temetik a verőcei hajóbaleset áldozatát

Pénteken kerül sor a verőcei hajóbaleset egyik áldozatának, a 19 éves Boglárkának a temetésére az isaszegi temetőben. Az eseményről a lány édesanyja számolt be a közösségi oldalán, miközben az öt eltűnt barátjuk utáni kutatás tovább folytatódik.

A tragikus baleset egyetlen túlélője és két halálos áldozata mellett továbbra is öt eltűnt személyt keres a rendőrség. A hivatalos keresési lista még szerda reggel is tartalmazta az eltűntek nevét a police.hu oldalon. A rendőrség korábban jelezte, hogy az eltűntek vagy holttestek megtalálása esetén először a családokat értesítik.

Az eltűntek között van Varga Márton is, Boglárka vőlegénye, akivel együtt jártak középiskolába. A fiú a tragédia előtt fél órával kérte meg a lány kezét. Boglárka édesanyja a TV2-nek adott interjúban elmondta, hogy lánya halálát valószínűleg nem a vízbe fulladás, hanem az ütközés okozta, és az azonosításkor úgy tűnt, mintha csak aludna, csupán egy vágás volt az ajkán.

A két fiatal iskolája is reagált a történtekre, és közleményt adott ki a tragédia kapcsán. Egy iskolatársuk a Tényeknek nyilatkozva megosztotta, hogy a diákokat mélyen megrendítette a baleset híre és barátaik elvesztése.

Boglárka családja teljesen összetört a tragédia következtében. A fiatal lány édesanyja, Melinda a Tényeknek nyilatkozva elárulta, hogy Boglárkának két testvére van, a kisebbik pedig mindössze tíz éves, aki betegség miatt nem mer eljönni a temetésre, mert még hazavárja nővérét. A család nem tudja felfogni és elfogadni a történteket, és mélyen lesújtotta őket a veszteség.

Boglárka nagymamája, Teréz a Ripostnak elmondta, hogy unokáját mindenki szerette, és hogy Bogi azért költözött Szegedre, hogy az erdészeti technikumban tanulhasson párjával együtt. A nagymama szerint Bogi és Márton komolyan vették a tanulmányaikat, nem voltak bulizós típusok, és mindenki szerette őket. A család nem tudja, hogy mi történhetett aznap, amikor Bogi boldogan ment el a barátaival.