Orbán Viktor fontos beszédre készül a Békemeneten

Orbán Viktor miniszterelnök június 1-jén, délután három órakor fog beszédet tartani a Békemenet résztvevőinek a Margitszigeten.

A Magyar Nemzet és a Fidesz közleménye alapján a miniszterelnök a margitszigeti Alsó-nagyréten szólal majd fel, ahol a Békemenet résztvevői gyülekeznek. Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs vezetője már korábban bejelentette, hogy Orbán Viktor részt vesz a rendezvényen, azonban csak most derült ki, hogy beszédet is fog tartani.

A Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) által szervezett Békemenet célja, hogy a Margitsziget ezen a napon a béke szimbolikus helyszínévé váljon. A menet mottója "Magyarország maradjon a béke szigete!" lesz, amellyel Európa "háborús pszichózisban égő" vezetőinek üzennek, hogy megállítsák az orosz-ukrán háború borzalmait és a béke mellett döntsenek.

A menet a Lánchíd pesti hídfőjénél fog kezdődni, ahol 12 és 13 között gyülekeznek, és onnan fognak átvonulni a Margit-szigeten található Alsó-nagyrétre.

Csizmadia László, a CÖF–CÖKA vezetője elmondta, hogy a menet részleteinek egyeztetése még folyamatban van, és a szervezők "új elemekkel" is készülnek a rendezvényre. A Békemenettel azt üzenik, hogy "június 9-én az Európai Unió választópolgárai szavazataikkal dönthetnek a béke mellett, megállíthatják az orosz-ukrán háború borzalmait, halál helyett az életet választhatják". Hangsúlyozta: az Európai Parlamentbe csak békepárti, szuverenista képviselőket kell küldeni.

Orbán Viktor egy váratlan interjút is adott közben

„Interjú a Blikk Talknak. Holnap 16:00-kor minden kiderül!” – írta Orbán Viktor szerdán kora este a Facebook-oldalán.