Egy évig élt a szupermarket neonreklámjában egy nő Michigánban

Egy nő körülbelül egy évig lakott egy midlandi szupermarket neonreklámjában, amelyet a helyiek biztonságos búvóhelyként ismertek, de a rendőrség felfedezése után már nem maradhatott ott.

Az NBC News információi szerint a Family Fare szupermarket tetején elhelyezett neon fényreklám berendezéseit védő zugban alakította ki otthonát a nő, ahol még parkettát is lerakott, és volt számítógépe, nyomtatója, valamint presszógépe is. A helyiség méretei szerint 3-4 méter hosszú és másfél méter széles volt, a legmagasabb ponton pedig 240 centiméter magas. A nő április 23-án került elő, amikor az épület tetején dolgozó munkások észrevették.

A 34 éves nő a rendőröknek elmondta, hogy a helyet sokan ismerték biztonságos búvóhelyként a városban, de nem részletezte, miért döntött úgy, hogy hosszú időre ott marad. A rendőrségi videón láthatóan aggódott a személyes tárgyaiért, amikor a rendőrök közölték vele, hogy azonnal el kell hagynia a helyet.

A rendőrség egyik tisztje szerint a nő által kialakított rögtönzött lakás lenyűgöző volt, de felmerült a kérdés, hogyan lehetett ott átvészelni a telet. A nő válasza szerint Alaszkában szerzett tapasztalatai segítettek neki a túlélésben.

Amikor a rendőrök felszólították, hogy hagyja el a helyet, a nő időt kért, hogy felhívja a munkáltatóját és szervezzen egy teherautót a holmijai szállításához, de a rendőrök ezt nem engedélyezték, helyette az üzlet személyzete ígérte, hogy gondoskodik a tárgyak biztonságos elszállításáról.

A nő talpig feketében és síszemüvegben fogadta a rendőröket, mondván, hogy érzékeny a napfényre. Brennon Warren, a midlandi rendőrség szóvivője szerint a nőt tájékoztatták, hogy nem maradhat a reklámtáblában, és birtokháborítást követett el, de nem léptek fel ellene, csupán felajánlották a város szociális szolgáltatásait, amelyeket azonban nem kívánt igénybe venni. Végül incidens nélkül távozott.