Ritka lelet: Budapestre érkezett egy 32 éves, újszerű Toyota Celica

A 90-es évek elején gyártott japán sportautó, egy Toyota Celica került elő Budapesten, melynek kilométerórája még nem érte el a 10 ezer kilométert.

A Toyota Celica modelljeit 1970 óta ismeri és szereti a világ, azonban a legnagyobb népszerűségnek az 1989 és 1994 között készült ötödik generáció örvend. Ebből a korszakból került most elő egy alig használt példány, amely új tulajdonosát keresi a magyar fővárosban.

A 1992-es évjáratú sportkocsi mindössze 9 ezer kilométert futott, és egy 105 lóerős, 1,6 literes, 16 szelepes benzinmotor hajtja, amelyhez ötfokozatú kézi váltó társul. A veterán autó iránt érdeklődőknek 9,999 millió forintot kell kicsengetniük a ritka darabért.

A Celica hetedik generációja 1999-ben debütált, és 2005-ben vonta ki a Toyota a forgalomból, azóta pedig nem is gyártottak új Celicát. Az ötödik generációs modellek különösen a bukólámpás kialakításuk miatt váltak ikonikussá, és a mostani példány is ezt a dizájnt viseli büszkén.

A japán kultúra iránt érdeklődők számára érdekes lehet, hogy a Toyota Celica mellett egy másik japán jelenség is megjelent a hírekben. Egy japán férfi, aki korábban több mint 5 millió forintot költött egy hiperrealista kutyajelmezre, hogy valóra váltsa gyermekkori álmát, most új álom után lohol. A közösségi médiában I want to be an animal című csatornán posztoló youtuber bejelentette, hogy felhagy eddigi életével, polcra akasztja a vagyont érő jelmezt, és más állatok bőrébe szeretne bújni. A férfi a kutyák és az emberek eltérő csontszerkezetére hivatkozva keresi a tökéletes átalakulás módját, miközben a tisztításukra fordított erőfeszítésekről is beszámolt.