Dráma a Velencei-tavon: bajba került kajakosokat mentettek ki

A gárdonyi rendőrök két kajakozót mentettek ki a Velencei-tó viharos vizeiből.

  1. május 20-án délután a Velencei-tó Nagy-tisztás nevű részénél a vízi körzeti megbízottak észrevették, hogy a nagy szél miatt egy kajak és benne két férfi a tó közepe felé sodródik. A kajakban ülő apát és fiát a hullámokkal vívott küzdelemben a szél ereje felülkerekedett.

A rendőrök azonnal a bajbajutottak segítségére siettek. A szolgálati kisgéphajójuk segítségével a két férfit biztonságosan a partra szállították, majd a kajakot is a kikötőbe vontatták.

A gárdonyi rendőrök nem csak a vízen, hanem a szárazföldön is aktívak. Egy másik esetben, Nagykamaráson egy férfi ittasan vezetett, és több balesetet is okozott. Először egy kistraktorhoz kapcsolt vetőgépnek hajtott neki, majd egy bokornak és egy villanyoszlop betongyámjának is nekiment. A férfi megpróbálta elhitetni a rendőrökkel, hogy nem ő vezette az autót, azt állítva, hogy külföldieknek adta kölcsön. Azonban a rendőrök hamar rájöttek az igazságra, hiszen a kocsikulcs nála volt, az autó pedig még meleg motorral az udvaron állt. Az alkoholteszt ráadásul olyan magas értéket mutatott, ami már bűncselekménynek számít ittas járművezetésnél. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság büntető- és szabálysértési eljárást indított a férfi ellen.