Tragédia Marylandben: Szélvihar ragadta magával az ugrálóvárat, egy gyermek életét vesztette

Maryland államban, egy erős szélvihar következtében felkapott egy ugrálóvárat, amely egy baseballpályára zuhant, és ennek következtében egy ötéves gyermek meghalt. A baleset a Waldorfban található Regency Furniture Stadionban történt, ahol éppen egy baseballmeccs zajlott, és az ugrálóvárat a gyerekek szórakoztatására állították fel.

A szélvihar olyan erős volt, hogy az ugrálóvárat körülbelül 4,5-6 méter magasra emelte, és egy kerítésen átrepülve érkezett be a pályára. Az esetet helyi idő szerint 21:21-kor jelentették, és egy ötéves gyereket rendőrségi helikopterrel szállítottak a közeli gyermekkórházba, ahol sajnos belehalt a sérüléseibe. Egy másik gyermeket mentőhelikopterrel vittek el, de szerencsére az ő sérülései nem életveszélyesek.

Szemtanúk beszámolói szerint az ugrálóvárat a földbe vert karókkal rögzítették, de egyelőre nem ismert, hogy a szerkezet hogyan szabadulhatott el a rögzítésektől. A Charles megyei hatóságok hozzátették, hogy néhány gyermek még leesett az ugrálóvárról, mielőtt az földet ért volna. Az időjárási jelentések szerint a baleset napján erős vagy viharos időjárási viszonyokat jósoltak, amelyek magukban foglalták a nagy szelet és intenzív villámlást.

A tragikus eseményre reagálva a Southern Maryland Blue Crabs baseballcsapat lemondta a következő mérkőzéseit, hogy együttérzését fejezze ki a családokkal, és a város baseballcsapatának szombati mérkőzését a baleset miatt elhalasztották. A csapat kijelentette, hogy gondolatai és imái az érintett családokkal és a szélesebb dél-marylandi közösséggel vannak.