Holnap meghalok: Új magyar horrorfilm a mozikban

Szeptember 19-én debütál a hazai mozikban a Holnap meghalok, Cibulya Nikol rendezésében, amely egy terhes nő különös félelmeiről szól.

A Holnap meghalok című misztikus horrorfilm főszereplője Irma, egy terhes nő, aki egy erdei nyaralóban készül megünnepelni a születésnapját, ám gyötrelmes gondolatokkal küzd: meggyőződése, hogy másnap életét veszti. Ez az előérzet különös módon kapcsolódik édesanyja halálához, aki szintén a 34. születésnapján hunyt el. Irma a vészjósló érzéseit nem kívánja egyedül átvészelni, ezért meghívja féltestvérét és legjobb barátnőjét, de a nyugtalanító események sorozata csak fokozódik, és a nő félelme egyre inkább valósággá válik.

A film Cibulya Nikol rendezői debütálása, és a Vertigo Média gyártásában, állami támogatás nélkül jött létre. A produkcióért Kárpáti György és Berta Balázs felelnek, míg a főbb szerepekben Kurta Niké, Meyer Lili, Kerekes Márton, Baki Dániel és Makranczi Zalán láthatók. A film képi világát Kiszler Dániel operatőri munkája, a vágást Bonta Luca, a filmzenét pedig Sperling Andor alkotása teszi teljessé.

Cibulya Nikol a Mária Terézia szül című rövidfilmjével 2024-ben elnyerte a magyar filmkritikusok díját, és most első játékfilmjével, a Holnap meghalok című alkotással lép a nagyközönség elé. Kárpáti György producer szerint a film izgalmas és körömrágós forgatókönyvet kapott, és a műfaji elemek mellett mélységet és üzenetet is hordoz a nőkről a mai társadalomban, az anyaságról, a családról és a gyerekvállalás félelmeiről.