Harry Styles és Taylor Russel kapcsolata véget ért

Véget ért Harry Styles és Taylor Russel alig egy éves kapcsolata, amelyről a People magazin számolt be egy megbízható forrásra hivatkozva. A 30 éves énekes és a 29 éves színésznő románca nemrég romolhatott meg, hiszen még csak pár hete írtak arról, hogy a kapcsolat egyre komolyabbá válik, és a jövőjüket együtt tervezik.

A pár először 2023 júniusában került a nyilvánosság elé, amikor együtt kapták őket lencsevégre. Ezt követően többször is megfigyelhették őket, ahogy támogatják egymást: Taylor Russel a Harry Styles koncertjeinek VIP részlegében, míg Styles a londoni WestEnden játszó kedvesét nézte izgatottan.

A People magazin megkereste a feleket, de egyelőre egyikőjük sem kívánt nyilatkozni a szakításról.

Újabb óriási jégtábla szakadt le az Antarktiszról

Az Antarktiszon, ahol az Egyesült Királyság Halley kutatóállomása helyezkedik el, egy majdnem 400 négyzetkilométeres jégtábla vált le, ami körülbelül akkora, mint a brit Wight-sziget. Ez az elmúlt három évben a harmadik nagy jéghegy, amely a kutatóbázis közelében szakadt le.

A Halley kutatóállomás a Brunt-jégselfen található, amely a Weddell-tengerbe zúduló gleccserek egyik nyúlványa. Jelenleg ez a terület rendkívül dinamikus változásokon megy keresztül.

2021-ben egy Párizs méretű, 1300 négyzetkilométeres jéghegy szakadt le, míg 2023-ban egy még nagyobb, London méretű, 1500 négyzetkilométeres blokk vált le a selfről.

Az új leszakadás egy 2016. október 31-én felfedezett jelentős repedésre vezethető vissza, amelyet a „Halloween repedés” néven ismernek. Egy Halloweenre merőleges további törés miatt egy szabadon lebegő jégszakasz vált le, amely már elindult a Weddell-tenger felé.

A Brunt-jégselfből az elmúlt években jelentős mennyiségű jég szakadt le, ami miatt a self sebessége jelentősen megnőtt. Korábban évente 400-800 méterrel haladt előre, mostanra azonban ez az érték évente körülbelül 1300 méterre nőtt.

Az egész világ Naomi Campbell lábai előtt hever: 54 éves lett a szupermodell

Naomi Campbell, a divatipar egyik legismertebb és legbefolyásosabb szupermodellje május 22-én ünnepli az 54. születésnapját. A pályafutása több mint három évtizedet ölel fel, és máig aktívan részt vesz a divatvilág meghatározó eseményein, így a neve mára összefonódott a stílussal, az eleganciával és az ikonikus megjelenéssel.

A szupermodell 1970-ben született Londonban, és már fiatalon felfedezték a kivételes szépségét. Mindössze tizenöt éves volt, amikor a modellkarrierje elindult, és nagyon gyorsan a divatvilág élvonalába került. Később mérföldkőnek számított, amikor ő lehetett a francia Vogue magazin első fekete bőrű címlaplánya, hiszen ezzel nemcsak áttörte a korlátokat, de jelentős hatással volt a divatipar sokszínűségének növelésére is.

Az immár 54 éves modell karrierje tele van emlékezetes pillanatokkal és legendás szettekkel is, mivel korábban olyan neves tervezőkkel dolgozott együtt, mint Versace, Chanel, Dolce & Gabbana vagy Alexander McQueen. Galériánkban most ön is visszatekinthet Naomi Campbell rendkívül színes tevékenységére.