George Miller Oscar-díjának rejtélye

Az Oscar-díjas rendező, George Miller, aki a Mad Max és a The Furiosa mögött áll, nemrégiben beszélt arról, hogy milyen volt ikerként felnőni, tanácsokat adott fiatalabb önmagának, és még a sztepptánc is szóba került.

George Miller és ikertestvére, John az első húsz évet együtt töltötték, és számos közös élményt gyűjtöttek össze. Míg George a filmipar felé fordult, testvére orvosként praktizált ötven éven át. A rendező szerint testvére emberi viselkedéshez való hozzáállása mindig szórakoztató, vicces és bölcs volt, ami inspirálta őt az emberekkel való munkában.

Miller elárulta, hogy nem tudja, hol van a Táncoló Talpak című filmjéért kapott Oscar-díja, és felesége, Margaret Sixel által a Fury Road-ért kapott díjat sem találják meg otthonukban. A rendezőt hatszor jelölték Oscar-díjra, és a Pinokkió című Disney klasszikus volt az, ami először elgondolkodtatott a jó és a rossz fogalmán, valamint a bibliai allegóriákon.

Miller megemlítette, hogy a The Other Side of the Mountain című film egyik jelenete különösen megérinti, amikor a főszereplő nő apja rossz híreket kap a lánya vőlegényéről, és az apa próbálja visszatartani az érzelmeit. A rendező számára ez a jelenet felejthetetlen maradt.

A rendező bevallotta, hogy a legrégebbi tulajdona egy plüssmaci volt, amit testvérével osztoztak, de már nem tudja, hol van. Miller nem az a típus, aki a múltból mindent megtart magának.

Miller szintén beszélt arról, hogy a legnagyobb kihívást az első Mad Max film forgatása jelentette számára, és ha fiatalabb önmagával beszélhetne, óvatosságra intené magát. Egy party kedvéért tanult meg szteppelni, ami később a Táncoló Talpak című film elkészüléséhez vezetett, és ez az alkotás Oscar-díjat nyert.

A Mad Max: A harag útja forgatása során Tom Hardy gyakran késett és agresszívan viselkedett, amikor számonkérték. Charlize Theron megijedt Hardy viselkedésétől, és úgy érezte, veszélyben van a közelében. Hardy később azzal magyarázta viselkedését, hogy nehéz időszakot élt meg.

(Borítókép: George Miller a Mad Max Saga brit premierjén a BFI IMAX moziban Londonban, az Egyesült Királyságban 2024. május 17-én. Fotó: Wiktor Szymanowicz / Anadolu / Getty Images)