Azahriah tripla koncertje: Tömegesen kerülnek piacra a jegyek

Pénteken veszi kezdetét Azahriah három napos koncertsorozata a Puskás Arénában, amely eredetileg csak szombatra volt tervezve, de a nagy érdeklődés miatt bővült. A koncertek közeledtével azonban egyre több jegy bukkan fel az interneten eladásra.

Azahriah először lép fel a Puskás Arénában, és az első jegyértékesítéskor tapasztalt nagy kereslet ellenére, most sokan próbálják az utolsó pillanatban értékesíteni a belépőiket, és a stadionban is találhatók még szabad helyek. A jegyek iránti kezdeti nagy érdeklődés weboldal-leállást és hosszú sorokat eredményezett, most mégis találgatások folynak a Reddit-en és más fórumokon, hogy miért váltak feleslegessé ezek a jegyek.

A koncertsorozat előtt álló helyzetet jól mutatja, hogy egy kifejezetten erre a célra létrehozott Facebook-csoportban, melynek taglétszáma már hatezer főre duzzadt, az elmúlt héten közel 600 bejegyzés született, ahol a jegytulajdonosok próbálják értékesíteni a belépőiket. Csak kedden több tucatnyi hirdetést posztoltak.

A jegyeket kínáló bejegyzések között találhatók kiemelt állójegyek és ülőjegyek is, sokan áron alul kínálják őket. A Ticketswap oldalán például a pénteki koncertre közel 1000, a szombati napra 700, míg a vasárnapi napra 1200 jegyet kínálnak eladásra, ami összesen 3000 jegyet jelent. Ez a három koncertre kiadott jegyek 2,5 százalékát teszi ki.

A Broadway.hu hivatalos jegyértékesítő oldalán péntekre még több mint 60 szektorban van szabad hely, szombatra már csak 40 szektorban lehet jegyet váltani, míg vasárnapra közel 50 szektorban érhetőek el helyek. A Világgazdaság megkereste a jegyirodát, hogy információt szerezzen az újra forgalomba hozott jegyekről és az eladott jegyek számáról, amire későbbre ígértek választ.

A netes fórumokon megjelent hozzászólások alapján az eladásra kínált jegyek mögött többféle ok állhat, mint például munkahelyi elfoglaltság, családi vagy egészségügyi okok. Egyesek eleve azzal a szándékkal vásároltak jegyeket, hogy azokat később nagyobb haszonnal adhassák el.

Azahriah és csapata már javában készülnek a koncertsorozatra, és a 22 éves énekes kedden a Puskás Stadionból jelentkezett be Instagramján. A próbák már a stadionban zajlanak, ahol a színpad még épülés alatt van, így a VIP-ben gyakorolnak. A stadionban nagy munkálatok folynak, már a hatodik napja épülnek a koncerthez szükséges szerkezetek, melyeket két hatalmas daruval állítanak össze. A hangfalak már a helyükön vannak, valamint a delay-tornyok is felállításra kerültek, hogy a hátsó sorokban is tökéletes legyen a zenei élmény. Az énekes izgulásnak már nyoma sincs, és bár meglepetéseket ígér, azokat még nem árulta el, csak annyit mondott, hogy "nagyon jó lesz". Az előzetes jegyvásárlások alapján mindhárom napon, tehát május 24-én, 25-én és 26-án is teltház várható.

Az előadó menedzsmentje, a Supermanagement reagált a jegyekkel kapcsolatos kérdésekre. Elmagyarázták, hogy a színpad és a nézőtér elrendezése miatt azóta plusz jegyek váltak elérhetővé. Az első tervek szerint volt esély arra, hogy a delay tornyok kitakarják a színpadot bizonyos szektorokban, így azokat a helyeket nem lehetett értékesíteni. A végső színpadi layout alapján azonban ez a kockázat elmúlt, és az említett szektorokból kikerültek a "korlátozott látásmódú" helyek közül, így az odaszóló jegyek értékesíthetővé váltak.

A koncertekre ugyanis már javában építik a színpadot, amely a Blikk által megkérdezett szakemberek szerint legalább 250 millió forintba kerülhet. Ráadásul – állítják – annyira különleges, hogy egyes részei Magyarországon nem is beszerezhetők. Azahriah híres arról, hogy határozott elképzelései vannak a projektjeit illetően, és mindent maga álmodik meg, majd azt megvalósíttatja a vele dolgozó szakemberekkel. A színpad területe úgy 3000 négyzetméter, közel 2000 négyzetméternyi a LED-fal, lámpából is több ezret szerelnek fel, és a technika világsztár produkciókat idéz.