Tengerre néző szoba átverés egy olasz szállodában

Egy argentin nő, aki extra díjat fizetett egy tengerre néző szobáért egy olasz szállodában, csalódottan tapasztalta, hogy a valóság nem felelt meg a várakozásainak.

Az argentin Clarisa Murgia Olaszországba utazott, és egy szállodában foglalt szobát, amelyről azt hitte, hogy gyönyörű kilátást nyújt a tengerre. A szálloda többet számított fel a tengerre néző szobaért, de amikor Murgia megérkezett, rájött, hogy a kilátás nem más, mint egy optikai csalódás. A TikTokon közzétett videójában Murgia bemutatta, hogy a szemközti ház falán egy tengeri tájat ábrázoló kép lógott, amelyet úgy helyeztek el, hogy első pillantásra úgy tűnjön, mintha valódi lenne.

A videóban látható, hogy a tengeren egy vitorlás hajó áll, amely egy óra elteltével sem mozdult, ami felkeltette Murgia gyanúját. A csalódott vendég "Várakozás vs. valóság" címmel töltötte fel a felvételt, amelyen az optikai illúzió lelepleződik.

A cikk szerkesztése során kiderült, hogy az eredeti videót eltávolították Clarisa Murgia TikTok fiókjáról, azonban a LadBible által közzétett videóban még megtekinthető az átverés.

A turisták által tapasztalt csalódások nem egyedülálló események. A Buckingham-palota, a Szent Jakab-palota és a Whitehallban található Horse Guards történelmi épülete előtt gyakran előfordul, hogy a turisták túlságosan közel merészkednek az állatokhoz, ami veszélyes helyzeteket teremthet. Egy friss esetben egy nő majdnem megkapott egy harapást, amikor túl közel merészkedett a brit királyi testőrség lovához, miközben fotózták. Az ilyen esetek rávilágítanak arra, hogy a turisták gyakran nem veszik figyelembe a figyelmeztetéseket, és ez komoly következményekkel járhat mind az emberek, mind az állatok számára.

Egy másik, a turisták és a szórakoztatóipar kapcsolatát érintő hírben Rafe Spall brit színész úgy döntött, hogy nem vállal több szexjelenetet filmes pályáján, miután azt érezte, hogy karrierje során túl sokban szerepelt már. Spall, akit egyebek közt a Vaskabátok vagy a Haláli hullák hajnala c. filmekből ismerhetünk, egy brit podcastműsorban nyilatkozott erről. Az emberek gyakran kérdezik tőle, hogy milyen érzés ilyen jeleneteket forgatni, de ő már nem kíván többet szerepelni ilyen szituációkban. A színész szerint, ha valaki szereti, hogy 50 ember nézi, miközben úgy tesz, mintha szexelne, akkor neki való ez a munka. Spall hozzátette, hogy már túl sokszor mutatta meg a testét a kamerák előtt, és most, hogy a gyerekei iskolás korba léptek, nem szeretne több ilyen jelenetet vállalni.