Anne Hathaway ismét romantikus szerepben

Anne Hathaway, a romantikus filmek egykori királynője, újra a műfajban tündököl A rólad alkotott kép című filmben, amely május 2-án debütált az Amazon Prime-on.

Anne Hathaway hosszú idő után tér vissza a romantikus filmek világába A rólad alkotott kép című új produkcióval. A színésznő korábban olyan kultikus filmekben bizonyított, mint a Neveletlen hercegnő és Az ördög Pradát visel, azonban az elmúlt években más zsánerek felé fordult, mint például az Ocean’s 8: Az évszázad átverése vagy a Karantén meló.

A rólad alkotott kép egy éppen 40 éves korba lépő egyedülálló anya, Soléne Marchand (Anne Hathaway) történetét meséli el, aki egy fesztiválon véletlenül a híres fiúbanda, az August Moon frontemberének, Hayes-nek (Nicholas Galitzine) a trélerében köt ki.

A film alapját egy One Direction-fanfiction ihlette könyv adja, amelyhez E. L. James is hozzájárult, de a végkifejlet egy korrekt romantikus komédiát eredményezett. A rólad alkotott kép különösen azért emelkedik ki, mert az idősebb nő és fiatalabb férfi közötti kapcsolatot ritkán dolgozzák fel Hollywoodban.

Anne Hathaway alakítása kiemelkedő, különösen a drámai jelenetekben, ahol exférjével kapcsolatos traumáit idézi fel. A film merészsége és a régi idők hangulatát idéző romkomok iránti nosztalgia miatt érdemes megtekinteni.

A rólad alkotott kép azonban nem mentes a műfaj tipikus hibáitól, például a szerelmespár túl gyors összejövetelétől vagy a tiniszereplők túlzott harsányságától. A film fordulatai is előre láthatóak, és a harmadik meggondolásnál már fárasztóvá válik a történet.

Összességében A rólad alkotott kép egy kellemes csalódásnak bizonyul, amely régimódi és érzelmes, anélkül, hogy a szex és a meztelenkedés lenne a középpontban. A film 6,5/10-es értékelést kapott.

A rólad alkotott kép szinkronnal és magyar felirattal nézhető meg az Amazon Prime-on.