Alföldi Róbert üzent a fiatal művészeknek

Alföldi Róbert, a közismert színész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) jelenlegi helyzetéről nyilatkozott, és bár nem ért egyet az intézményben 2020 óta végbement változásokkal, mégis azt javasolja a fiataloknak, hogy jelentkezzenek oda, ha színészi pályára készülnek.

Alföldi Róbert szerint lehet, hogy szükség volt változásokra az egyetemen, de nem támogatja azokat a módszereket, amelyekkel ezeket a változásokat végrehajtották, például egy alezredes kinevezését kancellárnak. Kritikával illeti az egyetemen tanító bizonyos személyeket is, és kíváncsian várja, milyen lesz az elkövetkező generációk teljesítménye.

Alföldi elismeri, hogy előítéletes a helyzettel kapcsolatban, mivel nem látta személyesen, milyen munka folyik most az egyetemen. Azt is hozzátette, hogy az első osztályok kikerülése után fog csak kiderülni, milyen eredményt hoznak a változások.

A színész úgy véli, hogy az SZFE-n történtek autokratikusnak, igazságtalannak és hazugnak tűnnek számára, és úgy érzi, hogy a hatalommal való visszaélés eredményeként egy 125 éves intézményt romboltak le és a magyar színház elmúlt ötven évének eredményeit dobták ki az ablakon.