A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és Magyar Péter is bojkottálja az MTVA vitáját

„A propagandatévé nem vitát szervez, hanem előrehozta a szilveszteri kabarét, és elvárja, hogy biodíszletként szolgáljunk ehhez” – közölte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) és a Tisza Párt alelnöke, Magyar Péter is úgy döntöttek, hogy nem vesznek részt az MTVA által szervezett EP-listavezetői vitán. A Kutyapárt szerint az esemény nem valódi vita, hanem inkább egy kabaréműsor, amelyhez csak statisztákat keresnek. „Gondolkodtunk rajta, hogy Le Marietta is kifesti magát, és részt vesz az MTVA által szervezett úgynevezett EP-listavezetői vitán. Végül úgy gondoltuk, hogy jobb, ha az állítólagos viccpárt MKKP mégsem vesz részt ebben a bohózatban” – nyilatkozta a párt.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt a vitával egy időben tüntetést szervez a Várkert bazár elé. Az eseményen bárki kifejtheti véleményét az Európai Unió jövőjéről, természetesen egy nyolcperces időkeret betartásával és mindenféle értelmetlen beszéd nélkül. A Kutyapárt felajánlja a lehetőséget, hogy „kipróbáljátok magatokat a Várkert bazárban zajló politikai Mónika-show helyett valamilyen értelmesebb programon. Így május 30-án a köztévé adásával egy időben, véletlenül épp a Várkert Bazár előtt készülünk mikrofonokkal és pódiumokkal”.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke szintén a köztévés vita helyszíne elé szervezi következő tüntetését. „Még ahhoz is gyáva a köztelevízió, hogy a saját épületében rendezze meg! A Várkert Bazárban rendezik, ahol a fideszes gyűléseket szokták tartani. Innen is üzenem vezérigazgató úr, hogy nem a tévé elé, hanem a Várkert Bazár elé jelentettünk be tüntetést a vita idejére” – jelentette ki Magyar Péter. Tízezreket vár oda, hogy ott kövessék élőben az úgynevezett vitát.

Az MTVA 11 pártot hívott meg a vitára. A Fidesz–KDNP EP-listavezetője, Deutsch Tamás korábban azt jelezte, ott lesz, ahogy a DK listavezetője, Dobrev Klára, valamint a Momentum-elnök Donáth Anna is biztosra ígérte a részvételét. A Mi Hazánk is feltételekhez kötötte a részvételt. Az M1 közszolgálati csatorna május 30-ra tervezett élő műsorában a pártok EP-listavezetőinek összesen nyolc perc áll majd rendelkezésükre, nézők nélkül, Volf-Nagy Tünde és Németh Balázs moderálásával.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt listavezetője, Le Marietta, két másik vitán vesz részt: szerda este 19:15-től a “Szabadság körei” civil kezdeményezés vitaestjén lesz ott, míg június 1-én az ATV képernyőjén látható EP-listavezetői vitán méretteti meg magát.