Letartóztatták az orosz hadsereg volt parancsnokát

Ivan Popov vezérőrnagyot, az orosz 58. összhaderőnemi hadsereg volt parancsnokát nagy kárt okozó csalás gyanújával előzetes letartóztatásba helyezte a 235. helyőrségi katonai bíróság.

A Kommerszant című lapnak nyilatkozó ügyvédje, Szergej Bujnovszkij szerint a védelem fellebbezett, és Popov, aki ellen még nem emeltek vádat, nem ismeri el a bűnösségét. A Vedomosztyi információi alapján a volt parancsnokot azzal gyanúsítják, hogy ellopott és értékesített olyan fémszerkezeteket, amelyeket erődítmények építésére szántak.

Ivan Popovot az ukrajnai "különleges hadművelet" kezdete után nevezték ki az 58. hadsereg parancsnokává, de 2023 júliusában felfüggesztették, miután jelentést tett az orosz hadseregnek a harcban és a támogatás terén tapasztalt problémákról. Andrej Guruljov, az Egységes Oroszország parlamenti képviselője és a védelmi bizottság tagja, a Telegram-csatornáján közzétett egy hangfelvételt, amelyen Popov bejelenti kollégáinak a leváltását.

A Kommerszant értesülései szerint a bíróság Moiszejev Sz. V.-t is letartóztatta, akit szintén különösen nagy kárt okozó csalással és hatalommal való visszaéléssel gyanúsítanak. Popov előzetes letartóztatását a katonai bíróság pénteken rendelte el.