Pécsi Ildikó: A magyar filmtörténelem egyik gyöngyszeme

Pécsi Ildikó, aki ma ünnepelné 84. születésnapját, évtizedekig volt az ország kedvenc színésznője, nemcsak színészi tehetsége, hanem páratlan szépsége miatt is.

Pécsi Ildikó fiatalkorában egyedülálló szépséggel és szexszimbólumként tündökölt a magyar filmtörténelemben. A férfiak imádták, a hölgyek pedig irigyelték őt. Számos szerepet kapott, amelyekben megmutathatta sokoldalúságát, a szende, visszafogott lányoktól a vadító nőkig minden karaktert élethűen alakított. Munkásságát Kossuth- és Jászai Mari-díjjal ismerték el, továbbá az érdemes és kiváló művész címet is megkapta, és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja lett.

Pécsi Ildikó magánélete is kiemelkedő volt, hiszen 1969-ben ment hozzá Szűcs Lajoshoz, az olimpiai bajnok labdarúgóhoz, akivel halálukig együtt maradtak. Férje, Szűcs Lajos hosszú betegség után 2020 nyarán hunyt el, ami mélyen megrendítette a színésznőt. Pécsi Ildikó öt hónappal később, 2020. december 5-én hunyta le a szemét örökre gödöllői otthonában.

A születésnapja alkalmából összegyűjtött képgalériánkban megcsodálhatjuk Pécsi Ildikó páratlan szépségét és emlékezhetünk meg róla. Azonban a mai nap sajnálatos módon nem csak az ő emlékének szentelődik, hanem egy közlekedési baleset hírével is szomorúan kell szembesülnünk. Kedd délután Besnyő közelében, az M6-os autópályán összeütközött két személyautó, ami a Pécs felé haladó forgalmat akadályozza. A balesetben az egyik jármű a tetejére borult, a műszaki mentést végző érdi hivatásos tűzoltók áramtalanították az egyik gépkocsit, a másikat pedig a kerekeire állították. Mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, ahol teljes szélességében lezárták a sztrádát, és a forgalom a belső sávban halad tovább. A baleset okozta torlódás a 43-as kilométernél kezdődik.