Ponyvával a turisták ellen: Fudzsi-hegy rejtőzködik

A Fudzsikavagucsikóban található Lawson szupermarket előtt felhúzott szelfigátló fal komoly vitát váltott ki a helyiek és a turisták körében. A helyi vezetés a turisták által okozott zavarok csökkentése érdekében döntött a látvány eltakarása mellett.

A BBC beszámolója szerint a Fudzsi-hegyet szentként tisztelő országban a szupermarket és a hegy háttérben valóban népszerű fotózási helyszín volt, de a helyiek életét pokollá tette a turisták áradata. A válasz a ponyvafal felállítása lett, amely eltakarja a hegy látványát.

Nem mindenki hisz azonban a megoldás hatékonyságában. Egy kazah turista a BBC-nek elmondta, hogy szerinte a fal csak rövid ideig fogja megakadályozni a fotózást, mivel valószínűleg hamarosan lyukakat vágnak majd rajta. Egy idős helyi férfi aggályait fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a fekete ponyva éppen az ellenkező hatást válthatja ki, és a turisták a járdáról az úttestre lépve próbálkoznak majd megörökíteni a hegyet, növelve ezzel a balesetveszélyt.

Egy másik helyi lakos sajnálkozását fejezte ki azok iránt a turisták iránt, akik most a fal miatt nem tudják elkészíteni a kívánt képeket. Egy kanadai turista azonban megjegyezte, hogy bár a fal miatt nem lehet a szupermarket előtt fotózni, vannak más nagyszerű helyszínek is a környéken, de ezeket inkább magának tartaná, nehogy azok is túlzsúfolttá váljanak.

A turisták lelkesedésének csökkentésére korábban már más helyeken is próbálkoztak hasonló megoldásokkal, de ezek többnyire kevés sikerrel jártak.