Trump még mindig nem hiszi el, hogy 2020-ban elveszítette Minnesotát

Donald Trump a minnesotai Republikánus Párt éves Lincoln-Reagan-vacsoráján alaptalanul állította, hogy ő nyerte a 2020-as elnökválasztást Minnesotában, és kijelentette, hogy az államban, amely több mint fél évszázada nem támogatott republikánus elnökjelöltet, ismét győzelemre számít.

Donald Trump St. Paulban tartott beszédében tévesen jelentette ki, hogy ő nyerte a 2020-as elnökválasztást Minnesotában, és biztos abban, hogy az idei választáson is győzedelmeskedni fog ebben az államban. Trump alaptalanul állította, hogy a legutóbbi választást csalások befolyásolták, és a közönség tapsvihara közepette kijelentette: "Tudom, hogy 2020-ban megnyertük (Minnesotát)". Ezzel kapcsolatban figyelmeztetett arra, hogy óvatosnak kell lenniük és figyelniük kell a szavazatokra.

A novemberi elnökválasztás előtt Trump kampánytisztviselői mind nyilvánosan, mind magánbeszélgetésekben hangoztatták, hogy képesek lesznek legyőzni Joe Bident Minnesotában. Azonban a rendelkezésre álló adatok és az állam politikai hagyományai szerint Trumpnak komoly kihívásokkal kell szembenéznie.

Független közvélemény-kutatások Biden 2 és 4 százalékpont közötti előnyét mutatják Minnesotában. A Trump-kampány egy tisztviselője nem nyilatkozott arról, tervezik-e erőforrásaik koncentrálását az államra.

Minnesota vidéki részein a republikánusok felé történő elmozdulás figyelhető meg az elmúlt években, míg a Minneapolis környéki külvárosok inkább a demokraták felé orientálódtak. Ez összhangban van az országos trendekkel.

Trump beszédében ismét felhívást tett az illegális bevándorlók tömeges deportálására és új rakétavédelmi rendszer kiépítésére. Emellett Doug Burgum észak-dakotai kormányzót említette mint potenciális alelnökjelöltet.

Az elnök korábbi beszédeihez hasonlóan trágár megjegyzéseket is tett Bidenre vonatkozóan. Az elnökválasztási kampány során gyakran előfordul, hogy jelöltek olyan államok megszerzését célozzák meg, amelyek kevésbé tűnnek elérhetőnek. Biden tisztségviselői szerint esélyük van Floridát megszerezniük annak ellenére, hogy felmérések szerint ott jelentős hátrányban vannak.